O nás

Spoločnosť PARKONA bola založená v roku 2002 za účelom pestovania trávnikových kobercov. Postupne sme naše portfólio rozšírili o ponuku služieb súvisiacich s pestovaním trávnikov. Išlo hlavne o zakladanie a údržbu trávnikov s prioritným zameraním na športové trávniky. Okrem toho sme sa zaoberali predajom trávneho osiva, hnojív a produktov súvisiacich s tzv. trávnikovou problematikou.

V roku 2009 sme sa začali naplno venovať predaju okrasných rastlín. Nebola to pre nás neznáma činnosť. Išlo o pokračovanie predaja okrasných rastlín, ktorému sa dlhodobo venoval jeden zo zakladateľov spoločnosti PARKONA vo svojej paralelnej činnosti pod hlavičkou vlastnej firmy FLÓRIA-CENTRUM.

Postupne sme našu ponuku rozšírili o ďalšie produkty súvisiace so záhradníckou činnosťou. Našou snahou je stať sa komplexným a spoľahlivým dodávateľom produktov a služieb potrebných pre tvorbu a údržbu zelene.

Fungovanie našej spoločnosti od začiatku staviame na troch pilieroch:

  1. Kvalita – snažíme sa z množstva produktov vyberať tie, ktoré sú overené a s mnohými z nich máme vlastné skúsenosti. Spolupracujeme s dodávateľmi, ktorí kladú dôraz na kvalitu.
  2. Odbornosť a osobný prístup – náš predajný personál tvoria ľudia, ktorý sú dlhodobo zamestnaní v záhradníckom segmente a majú odborné vedomosti a skúsenosti.
  3. Cena – naša cenová politika je nastavená tak, aby sme našim zákazníkom prinášali vysokú kvalitu za najlepšiu možnú cenu. Nakupujeme priamo u pestovateľov a výrobcov aby sme predišli kumulovaniu cien.